Spar penge, og gør noget godt for miljøet, med en energieffektiv varmepumpe

Spar penge, og gør noget godt for miljøet, med en energieffektiv varmepumpe

En varmepumpe er den mest moderne og energieffektive måde, hvorpå du kan opvarme din bolig. Uanset om du p.t. varmer din bolig op ved hjælp af dyre og ineffektive elektriske ovne eller elpaneler, eller om du stadig har et gammelt fyr og et varmefordelings system, som er baseret på vand radiatorer, kan en varmepumpe spare dig for mellem 60 og 80 procent af dine årlige udgifter til opvarmning af din bolig.

Det lyder måske for godt til at være sandt – men sandheden er, at denne banebrydende teknologi, som baserer sig på simple termodynamiske principper, har banet vejen for et såvel økonomisk som miljøvenligt alternativ til de konventionelle opvarmningsmetoder i private boliger. Og så kan du oven i købet få miljøtilskud fra det offentlige, når du står for at skulle etablere en varmpumpe i dit hjem.

Luft til vand varmepumper og luft til luft varmepumper

Om du skal vælge en luft til vand varmepumpe eller en luft til luft varmepumpe kommer helt an på det nuværende varme distributions system i din bolig. En luft til vand varmepumpe henvender sig til boliger, som har vand radiatorer, og kan fint fungerer som erstatning for et fyr. Med en luft til vand varmepumpe opvarmes såvel forbrugsvand – det, du bruger til bad og opvask – som det vand, som varmer huset op i radiatorer og eventuelt gulvvarme net. Uanset hvor lave temperaturer, der er uden for, kan du således med god samvittighed tage lange bade, samtidig med at du fyrer godt op i radiatorerne.

En luft til luft varmepumpe kan erstatte dine gamle elektriske varmeapparater. Med en luft til luft varmepumpe får du ikke alene varmet din bolig op på hurtig og effektiv vis – du får også renset din indendørs luft for bakterier og partikler, og dermed skabt et mere optimalt indeklima.

Find din nye varmepumpe på gramenergi.dk