Spar penge med en moderne varmepumpe

25 juni 2021
Astrid Pedersen

Skal din bolig være mere grøn og miljøvenlig? Så bør du overveje at skrotte fyret eller elradiatorerne til fordel for en varmepumpe.

Kan det betale sig at skifte til en varmepumpe?

Uanset om du varmer din bolig op ved hjælp af elektriske varmeapparater eller med vand opvarmet af et olie, pille eller gas fyr vil der være store gevinster at hente ved at skifte til en varmepumpe.

Moderne varmepumper vil kunne spare dig for op imod 70% af dine årlige udgifter til opvarmning af huset. En luft til vand varmepumpe er langt mere effektiv i sin udnyttelse af den tilførte energi og er således et på én og samme tid billigt og klima venligt alternativ til det gamle udtjente fyr.

Dertil kommer at en luft til vand varmepumpe typisk er en del mere drift sikker end et fyr. Og så skal en luft til vand varmepumpe ikke konstant renses, vedligeholdes eller repareres, lige som der ikke hele tiden skal fyldes nyt brændstof på.

Hvornår skal jeg vælge en luft til luft varmepumpe?

En luft til luft varmepumpe er, i lighed med en luft til vand varmepumpe, et glimrende og billigt alternativ til de konventionelle opvarmnings metoder. Forskellen er at hvor en luft til vand varmepumpe erstatter et fyr vil en luft til luft varmepumpe erstatte de dyre og ineffektive elektriske radiatorer.

Du får med en luft til luft varmepumpe langt billigere og mere effektiv opvarmning af luften i din bolig. De smarte luft filtre minimerer behovet for udluftning hvilket igen reducerer dit varme spild. Og så kan din luft til luft varmepumpe ”vendes” således at den kan fungere som air condition anlæg i de varme sommermåneder.

Hos A+ VarmetekniQ og VVS finder du et stort udvalg af moderne varmepumper af begge typer. A+ VarmetekniQ og VVS hjælper gerne med opsætning og installering af din varmepumpe – læs mere på https://avarmetekniqogvvs.dk/varmepumper.

Flere Nyheder