Sådan passer du godt på din hund

Måske tænker du, at det bare er hyggeligt, at du tilføjer en hund som ekstra familiemedlem i husstanden. Du vil dog hurtigt opdage, at det er et stort arbejde at passe på hunde, og at der er mange ting, som du skal være opmærksom på i forhold til den. Er du ny hundejer, er det derfor helt naturligt, at du er lidt usikker. 

I samarbejde med Værløse Dyreklinik har vi lavet denne guide til, hvordan du kan tage dig godt af din hund. 

1. Sørg for at give den nok motion

Mange hunde er understimulerede og har for meget energi i overskud, fordi de ikke får nok motion. Det er vigtigt, at du sørger for at få gået rigeligt med ture med din hund hver dag, så den kan få brugt sin energi. Får hunden ikke nok motion, kan det blandt give sig udtryk i, at den begynder at splitte hjemmet ad, fordi den keder sig. 

2. Giv din hund det rigtige mad

Når du får en hund, vil du lære, at det er en hel videnskab at finde den rigtige mad til den. Der findes en lang række forskellige former for mærker, og de kan alle sammen tilbyde dig vidt forskellige ting. Det vigtigste er dog, at du sørger for at give din hund noget mad, der passer til dens alder og størrelse – og at du ikke giver den for meget. 

3. Sørg for at tage den til dyrlæge mindst en gang om året

Hunde kan ikke sige, hvis der er noget galt med dem. Derfor er det vigtigt, at de kommer til dyrlæge en gang om året og bliver tjekket. Hunden skal også vaccineres, så den er beskyttet mod sygdomme, hvilket typisk bliver gjort ved samme lejlighed. Bor du i nærheden af Værløse, kan du med fordel bruge Værløse Dyreklinik. Læs mere om dem her