Sådan laver du et lånebudget

19 februar 2020
Cecilie Mortensen
Sådan laver du et lånebudget

En af de ting som nærmest er et must, når man vil låne penge, er et budget. Og gerne et som er lavet før, man ansøger om lånet. Det er nemlig den bedste måde at undersøge, om man har råd til det lånebeløb, som man skriver sig op til. Ellers kan det nemlig ende med, at man ikke har råd til den månedlige afbetaling, som kommer. 

Hvordan laver man et budget? 

Hvis ikke du har lagt et budget før, over din økonomi, så er der god grund til at læse videre. Det kan nemlig være givet rigtig godt ud, når man får prioriteret dette. Som det første kan du starte med at få et et beløb på dine indtægter. Dernæst skal du have skabt et overblik over dine udgifter. Udgiftsposten kan både rumme husleje, omkostninger ved at have en bil, madbudget, fitness, internet, mobil, streamingtjenester, anden gæld m.m. Når man trækker disse to tal fra hinanden, så har du en idé omkring, hvad dit rådighedsbeløb er hver måned. Og det er dette beløb, du nu skal forholde dig til. 

Når du ansøger om et lån, så kan det være en idé, at du ikke taget så højt et lån, at du skal betale hele dit rådighedsbeløb. Der kan nemlig komme andre omkostninger som tandlæge, gaver, bilregning m.m., som der også skal kunne være plads til. 

Når du laver dette overblik, før du ansøger om et lån, så er du også bedre stillet ift. at kunne tilbagebetale lånet – og uden at du skal opleve ekstra gebyrer oveni, hvis du f.eks. havde sat dig for stramt, og derfor ville misse nogle af betalingerne. Dette kan nemlig aldrig svare sig, og det vil gøre lånet meget dyrere for dig. 

I dag er der mange muligheder for at lån penge med det samme. Af den grund kan det også godt betale sig, at man har gjort sig overvejelser forinden.  

Flere Nyheder