Kom dårligdommene til livs på naturlig vis med akupunktur i Viborg

07 januar 2019
Astrid Pedersen
Kom dårligdommene til livs på naturlig vis med akupunktur i Viborg

Alternativ behandling er for alvor ved at slå igennem herhjemme – og den mest veldokumenterede og evidens baserede form for alternativ behandling er akupunktur. Måske har du set billeder af akupunktur, hvor klienterne ligger på brikse med tynde nåle anbragt forskellige steder på kroppen, og undret dig over hvad det nu skal gøre godt for. I det følgende vil vi kigge lidt på, hvad akupunktur egentlig er, at hvordan det kan afhjælpe forskellige dårligdomme.

Hvordan fungerer akupunktur som behandling?

Måske har du tænkt over, hvordan nåle i hånden kan afhjælpe migræne, eller nåle i ansigtet kan fjerne smerter i nakken. Det er sjældent i selve det ramte område, nålene placeres. De tynde, sterile nåle giver akupunktøren adgang til kroppens energibaner – også kaldet meridianerne – via såkaldte akupunkturpunkter. Når disse punkter stimuleres, frigøres den energi, som er blokeret, så den kan flyde frit i meridianerne.

Hele filosofien bag akupunktur handler nemlig om, at alle smerter, spændinger, allergier og andre lidelser, mange mennesker trækkes med, skyldes blokeringer af meridianerne, hvilket forhindrer livsenergien (som også kendes som Chi eller Qi) i at komme rundt i kroppen. Dette skaber ubalancer i kroppen, hvilket udmønter sig i smerter og ubehag. Med akupunktur hjælper du så at sige kroppen til at hjælpe sig selv med at komme disse ubehagelige tilstande – som for eksempel migræne, spændingshovedpine, rygsmerter, depression osv – til livs.

Akupunktur som led i rygestop eller vægttab forløb

Ud over decideret smertelindring, kan akupunktur også fungere som et led i behandlingen, når du beslutter dig for at holde op med at ryge, eller når du ønsker at tabe dig. Hos Brise Akupunktur Viborg findes der specialister inden for netop disse to felter. Når du laver en aftale om behandling hos Brise Akupunktur, vil der blive sammensat et personligt og individuelt forløb til dig, som eventuelt kombinerer akupunktur med andre alternative behandlingsformer.

Flere Nyheder