Københavns eksklusive studie-by

25 november 2019
Frederik Mikkelsen
Københavns eksklusive studie-by

Et stigende antal unge flytter fra mindre byer til København, og boligpriserne stiger ekstremt. Det kan selv være svært at få fingrene i et lille værelse, og prisen for 10 km2 er ofte på 5000 kroner eller derover. Derfor ser boligsituationen for flere unge kritisk ud, og folk er nødsaget til at betale mange penge for et værelse eller flytte ud af byen. Efterhånden er der dog kommet flere nye betonbyggerier, som har skabt grundlag for nye studieboliger. Disse studieboliger er til at betale, hvis man er flere unge.

Teglholmen og Sluseholmen er det nye

Selvom det er dyrt, er der flere unge, som flytter ud i de nye byggerier nær Teglholmen og Sluseholmen. Her er der bygget nye lejligheder af betonelementer, og området har skabt god plads til en masse unge mennesker. Derudover er der også et parkeringshus udført af betonelementer, hvor der er plads til at parkere bilen. For nogle år siden lignede Teglholmen og Sluseholmen to store byggepladser, men efterhånden er der skabt en ny by af beton, som har reddet mange unges boligsituation. Det har krævet meget arbejde, og man er stadig i gang med at bygge i området på nuværende tidspunkt. Når der udføres arbejde i beton, skal man være grundig og dygtig. Derfor bør man være omhyggelig, når man finder firmaer til at producere elementerne.

Mere liv til byerne  

Som nævnt tidligere har betonkonstruktioner skabt grundlag for helt nye byer. Lejlighederne er lækre, nye og beliggenheden er i top. Fra de fleste af lejlighederne er der en skøn udsigt til havet, og fra nogle af lejlighederne er det muligt at hoppe i vandet direkte fra boligen. Flere butikker er også begyndt at investere i den nye beton-by, og der kommer mere og mere liv dertil. Der er bl.a. hyggelige kaffebarer og mulighed for at dyrke yoga nær vandet. Området er eksklusivt, og man kan leve lækkert selvom man er studerende.

 

Flere Nyheder