Hvorfor du bør rense din kloak

22 august 2021
Steffen Hansen

Der er mange grunde til, at man bør rense sin kloak jævnligt. Her i indlægget kommer vi ind på nogle af dem, vi tager udgangspunkt i de grunde, som vi mener er mest væsentlige for dig som privatperson.

Det forhindrer oversvømmelse

En fyldt kloak kan af gode grunde ikke lede vand væk fra din grund på samme måde, som hvis kloakken var renset. Derfor skal man engang imellem tjekke sin kloak, og sikre sig, at den ikke er fyldt med skidt og blade. Hvis den er fyldt med skidt og blade, så kan det være nødvendigt at hyre en slamsuger til at rense den, eller selv at fatte værktøj og komme i gang. Det er dog vigtigt at passe på, så man ikke ender med at ødelægge noget.

Det hjælper dine naboer

Udover at forhindre oversvømmelse på din egen grund, så kan en stoppet kloak også gå udover dine naboer. Hvis deres afløb hænger sammen med dit, så er der en stor chance for, at hvis din kloak er oversvømmet, så bliver deres det også. Derfor er det god naboskik at sørge for, at kloakken er renset og klar til gennemstrøm.

Det forhindrer lugt

En kloak kan nemt komme til at lugte, specielt hvis hvad der ligger dernede får lov at ligge og stege på en varm sommerdag. Derfor kan det forhindre lugt, at man renser sin kloak. Ved at rense den fjerner man chancen for, at de ting der ligger i kloakken går i forrådnelse, og danner giftstoffer, som lugter langt væk. De fleste af os kender stanken fra en stoppet kloak, det dufter ikke godt.

 

Vi håber, at ovenstående har givet et indblik i, hvad det kan gøre for dig og dine naboer, hvis du sørger for at rense kloakken regelmæssigt. Hvis du er i tvivl om hvordan du kan gøre det, så ring gerne til en firma der tilbyder slamsugning og få hjælp til opgaven.

Flere Nyheder