Guide: Hvordan laver du et plankeværk selv?

Der er i dag mange der vælge et stilfuldt plankeværk omkring ens baghave frem for en hæk. Det er dermed også lettere at vedligeholde et plankeværk, sammenlignet med hvad det kræver at pleje og vedligeholde en hæk. 

Et plankeværk kan du vælge at lave i mange forskellige støbninger og varianter. Det afhænger derfor af, hvad du selv foretrækker, samt hvad der passer til husets æstetik og charme. Når du skal have etableret et plankeværk, kan du vælge enten at lavet det selv eller hyre en professionel fagmand til opgaven. Hvis du vælger en fagmand til opgaven, vil det naturligvis være en dyre investering, hvorfor der er penge at spare ved at gøre det selv. 

Hvis du har hænderne nogenlunde skruet godt sammen, kan du sagtens få et flot resultat, når du skal lave et plankeværk.

Hvad skal du huske, inden du starter på at lave et plankeværk?

Inden du går ud for at købe materialer til at lave et plankeværk, er det en god ide at måle op. Dermed ved du hvor stort et areal plankeværket skal kunne række til. Det er lidt op til dig, hvor stort et mellemrum du ønsker at skabe mellem træbrædderne. Når du alligevel er i gang med at måle op, kan du samtidig gøre dig overvejelser om, hvor højt du ønsker plankeværket skal være.

Når du skal lave et plankeværk, kan du enten vælge at det skal stå som træsorten nu er. Her kan du beskytte det med en omgang træolie, så det er modstandsdygtigt overfor det nedbør, klima og vejr vi har året rundt i Danmark. Du kan naturligvis også vælge at male det, så det passer med ejendommens stil.

Sådan laver du et plankeværk

Hvis du er i tvivl om, hvordan du kommer i gang med at lave et plankeværk, eller hvad du skal bruge, kan du med fordel besøge husblog.dk

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *