Find din bedemand i Randers online

Et dødsfald kommer aldrig belejligt. Langt de fleste mennesker, som oplever et dødsfald i familien eller blandt deres andre nære, vil samtidig opleve, at dødsfaldet er fulgt op af en række forpligtelser og løse ender, som skal afsluttes, førend man føler, at man kan give sig selv lov til at sørge.

Ofte er det ikke engang dødsfaldet selv, som er det mest opslidende element i denne proces. Det er alle de teknikaliteter og praktiske opgaver, som ledsager det. Her er der tale om alt fra afvikling af diverse konti og abonnementer (el, gas og vand, aviser og dagblade, bankkonti, pensioner og forsikringer) til vurdering, rydning og salg af dødsbo (den afdødes jordiske gods) samt fordeling af arv og gæld. Dette er tunge opgaver, som skal udføres inden for temmelig kort tid. Og derfor anbefales det, at du får professionelle til at hjælpe dig igennem.

Hvordan kan en bedemand hjælp ved et dødsfald?

Mange mennesker tror, at en bedemands opgaver i forbindelse med et dødsfald begrænser sig til fremskaffelse af kiste og urne samt kiste ilægning og transport til kapellet med en rustvogn. Men en bedemand kan forestå langt mere, og træde ind som en hjælpende hånd i mange flere situationer. For eksempel kan en bedemand hjælpe dig med udformning og indrykning af dødsannonce, og formidle selve kontakten til præsten og kirkegårds kontoret i den kirke, fra hvilken den afdøde ønskes bisat.

Ønskes der en verdslig bisættelse – eventuel med jordfæstelse eller urne nedsættelse i uindviet jord, eller ved spredning af aske (hvilket er blevet meget populært), kan bedemanden hjælpe med at arrangere en passende afskeds ceremoni. Og skal der afholdes gravøl eller reception efter ceremonien, har din bedemand ofte kontakt til kroer og receptioner, som kan tage sig af den del.

Du kan finde mere information om bedemandens kompetencer på per-wraa.dk