Boligadvokater og skilsmisseskøde

26 oktober 2020
Lotte Hindsberg

Hvis du og din partner, gift eller samlevende har besluttet jer for at gå hver til sidst og i tidligere har købt en bolig sammen, skal i finde en løsning på hvad der skal ske med boligen. Det kan være at i vælger at den sælges og så deler i over eller underskudet. Det kan også være at i har aftalt at en af jer køber den anden ud.

Uanset hvordan er det en god ide at få en boligadvokat med ind over fra starten. Hvis den ene af jer skal købe den anden ud, skal der laves et nyt skøde. Et skøde der i dag populært kaldes et skilsmisseskøde.

Du kan læse mere her https://eboligadvokat.dk/skilsmisseskoede/.

Salg af bolig

Hvis det er blevet aftalt at i begge fraflytter boligen og den skal sælges kan i få hjælp af boligadvokaten til at finde den bedste og billigste løsning. Det kan være at det giver bedst mening at i selv fremviser boligen. I kender den trods alt bedst selv. Har i ikke tid eller lyst til selv at fremvise jeres bolig, kan i få hjælp af advokaten til at forhandle med ejendomsmægleren så i kan få en bedre pris.

Skilsmisseskødet og tinglysning

Fra da i købte jeres bolig ved i sikkert hvor vigtigt tinglysningen er. Det er købers bevis på at boligen er jeres og her er det også et vigtigt skridt hen i mod at i kan begynde at leve hver jeres liv. Det betyder også at den af jer som ikke skal blive har penge til at købe en ny bolig.

Om det er et almindeligt skøde eller et skilsmisseskøde foregår tinglysningen i dag digitalt og begge parter skal underskrive digitalt ved hjælp af NemId. Danmark var det første land i verden, som gik over til at tinglysningen udelukkende foregik digitalt.

Flere Nyheder